پارگی قرنیه چشم و اقدامات درمانی بعد آن

پارگی قرنیه چشم و اقدامات بعد آن

فهرست مطالب

قرنیه نقشی کلیدی در محافظ چشم دارد و به بافت نازک و حساسی گفته می شود که سطح جلویی چشم را می‌ پوشاند. پارگی قرنیه چشم به دلیل ضربه‌ های مستقیم، ورود اجسام خارجی نوک ‌تیز به چشم، سوختگی‌ های شیمیایی یا برخی از جراحی ‌های چشم ایجاد می شود. پارگی قرنیه یک آسیب جدی است که باعث درد شدید، کاهش دید ناگهانی و ایجاد زخم‌ های عمیق می شود. درمان فوری این آسیب بسیار حائز اهمیت است زیرا در صورت عدم درمان به موقع می تواند باعث از دست رفتن بینایی شود.

بنابراین تشخیص سریع و دقیق پارگی قرنیه از اهمیت بالایی برخوردار است و از بروز عوارض جدی جلوگیری می کند. اقدامات درمانی مورد نیاز پس از پارگی قرنیه بسته به شدت و عمق آسیب متفاوت بوده و پزشک ممکن است آنتی‌ بیوتیک ‌های موضعی، قطره‌ های ضد التهاب و یا ترمیم توسط جراحی را برای شما در نظر بگیرد. بطور کلی، مدیریت سریع و دقیق پارگی قرنیه مهمترین اقداماتی است که به پیشگیری از عوارض بلند مدت و حفظ سلامت چشم کمک می کند.

 

علائم پارگی قرنیه چیست؟

پارگی قرنیه علائم مختلفی دارد. در صورت مشاهده موارد زیر به متخصص چشم مراجعه کنید:

  • درد شدید در چشم
  • حساسیت به نور
  • اشک ریزش
  • کاهش یا تاری دید
  • خونریزی در چشم
  • احساس وجود چیزی در چشم

پارگی قرنیه

علت پارگی قرنیه چیست؟

مهمترین علت پارگی قرنیه ضربه با اجسام خارجی است که می تواند تراشه چوب، شن، فلز و یا حتی انگشت کودکان باشد. علاوه بر این سوانح رانندگی، ضربات ورزشی، عفونت‌های شدید چشمی، استفاده نادرست از لنزهای تماسی و سوختگی‌های شیمیایی یا حرارتی نیز می تواند منجر به پارگی قرنیه شود. خشکی چشم، برخورد با اشیاء در محیط کار و بیماری های چشمی مانند قوز قرنیه نیز در صورت عدم درمان می توانند منجر به پارگی قرنیه شود.

 

پارگی قرنیه چقدر دردناک است؟

پارگی قرنیه بسیار دردناک است و شدت درد آن بستگی به اندازه، عمق و محل پارگی دارد. قرنیه یکی از حساس ‌ترین بخش‌های چشم با گیرنده‌ های درد بسیار زیاد است بنابراین هر گونه آسیب یا پارگی باعث درد شدید خواهد شد که نیاز به درمان پزشکی دارد.

بخوانید:

ناخنک چشم و روش های درمان آن – آیا خطرناک است؟

انوع جراحی انحراف چشم + فیلم جراحی +جراح در تهران

اقدامات خانگی مفید در صورت پارگی قرنیه چشم

برای کاهش حساسیت به نور از عینک آفتابی استفاده کرده و از مالیدن یا لمس چشم آسیب دیده خودداری کنید. از روان‌ کننده‌ ها (قطره اشک مصنوعی یا پماد) برای مرطوب نگه داشتن چشم استفاده کنید. چشم را با یک پانسمان تمیز یا محافظ (مثلاً عینک ایمنی) بپوشانید و هر چه سریع ‌تر به مراکز چشم پزشکی مراجعه کنید. از لنزهای تماسی نیز تا زمان بهبودی کامل که معمولاً بین ۲ تا ۴ هفته است خودداری کنید.

روش های تشخیص پارگی قرنیه چشم

پزشک از روش های مختلفی برای تشخیص این آسیب دیدگی استفاده می کند. معاینه سطح چشم با یک میکروسکوپ مخصوص می تواند به سرعت پارگی قرنیه را نشان دهد. استفاده از رنگ فلورسئین و بررسی زیر نور آبی روش دیگری است که باعث می شود پارگی به رنگ سبز روشن دیده ‌شود.

بررسی ضخامت قرنیه روش دیگری است که با استفاده از دستگاهی به نام پکیمتری انجام می شود. آزمایش ترشحات چشم یا عکسبرداری از چشم را نیز در صورت لزوم پزشک برای شما انجام می دهد.

درمان پارگی قرنیه چشم

روش های درمان پارگی قرنیه چشم

درمان پارگی قرنیه بستگی به شدت، عمق، محل پارگی و علت آن دارد و از دارو درمانی تا جراحی ‌های پیچیده متفاوت است.

درمان دارویی پارگی قرنیه

در موارد خفیف یا سطحی پارگی قرنیه پزشک از آنتی‌ بیوتیک ‌های موضعی (قطره یا پماد) برای جلوگیری از عفونت استفاده می کند. علاوه بر این قطره‌های ضد التهاب، داروهای مسکن و قطره‌ های اشک مصنوعی برای حفظ رطوبت و کاهش تحریک برای شما تجویز خواهد شد.

بستن یا پانسمان چشم ها

در موارد خاص مثلا پارگی‌ های سطحی قرنیه ، پزشک چشم آسیب دیده را با باند می بندد تا روند ترمیم طبیعی قرنیه تسهیل شود. همچنین ممکن است از لنز تماسی پانسمانی که روی سطح قرنیه قرار می ‌گیرد برای محافظت از سطح آسیب دیده و کاهش درد استفاده کند که به عنوان یک پانسمان بیولوژیکی عمل خواهد کرد.

درمان جراحی

در موارد شدید یا عمیق آسیب دیدگی قرنیه تنها روش درمان جراحی است. در صورتی که پارگی کامل یا عمیق باشد جراح از بخیه برای درمان استفاده می کند. پیوند قرنیه (کراتوپلاستی) روش دیگری است که در جدی ترین آسیب ها برای درمان استفاده می شود. دکتر مهدی محمدخانی به عنوان یکی از بهترین متخصصان چشم تهران با بهترین روش ها و تکنیک های روز دنیا پارگی قرنیه را درمان می کند.

پارگی قرنیه

آیا پارگی قرنیه باعث از دست دادن بینایی می‌شود؟

بله پارگی قرنیه یک آسیب بسیار جدی است که اگر درمان به موقع و مناسبی انجام نشود منجر به کاهش دائمی قدرت دید یا نابینایی می شود.

بخوانید:

بهترین بیمارستان های تهران برای عمل لیزیک چشم

روماتیسم چشمی کنترل و درمان آن + عکس بیماری

عمل تغییر رنگ چشم + معرفی 3 روش + فیلم

دوره نقاهت پس از درمان چقدر طول می‌کشد؟

بسته به شدت پارگی قرنیه ممکن است بهبودی تا حدود یک ماه طول بکشد. در این دوره باید نکات مراقبتی را کاملا رعایت کرده و در ویزیت های پیگیری شرکت کنید.

 

چگونه می‌توان از پارگی قرنیه پیشگیری کرد؟

چشم ها مهمترین اعضاء بدن ما هستند بنابراین محافظت از آنها بسیار مهم است. برای این منظور استفاده از عینک ایمنی در محیط‌ های پرخطر به پیشگیری از آسیب کمک می کند. رعایت نکات ایمنی در هنگام کار با ابزارهای نوک ‌تیز یا مواد شیمیایی و مراقبت از چشم‌ها در برابر ضربه در شرایط مختلف می تواند مانع پارگی قرنیه شود.

 

عدم درمان پارگی قرنیه چه خطراتی دارد؟

عدم درمان پارگی قرنیه با خطراتی مانند عفونت شدید چشم (کراتیت)، زخم‌ های دائمی، کاهش بینایی و حتی پارگی کامل چشم و از دست رفتن بینایی همراه است.

 

مراقبت‌های پس از درمان پارگی قرنیه چشم

داروهای تجویز شده (قطره‌های آنتی ‌بیوتیک، ضد التهاب و مسکن) را درست مطابق دستور پزشک مصرف کنید. از مالیدن و فشار چشم آسیب دیده حتی در صورت خارش و ناراحتی خودداری کنید.

دست‌ها را قبل از تماس با چشم بشویید و از دست زدن غیر ضروری به چشم آسیب دیده خودداری کنید. در صورت تجویز پزشک تا زمان بهبود کامل از عینک محافظ یا شیلد چشمی استفاده کنید. اجتناب از فعالیت ‌های پرخطر، استفاده از عینک محافظ هنگام خواب و عینک آفتابی با فیلتر UV در طول روز برای محافظت در برابر نور بسیار مهم است. همچنین برای تسریع بهبودی در تمام ویزیت‌ های بعدی شرکت کنید.

 

منبع:

https://www.aao.org/eye-health/diseases/what-is-corneal-laceration

دکتر محمدخانی
دکتر مهدی محمدخانی

در مجموعه ی ما به صورت تخصصی عملهای زیبایی چشم شامل انواع عمل های بلفاروپلاستی ، لیفت ابرو، لیفت شقیقه و لیفت اندوسکوپیک پیشانی و ابرو انجام میشه و میتوانید علاوه بر اینکه یک عمل جراحی با خاطره ای خوب را تجربه نمایید همچنین حیطه ی تخصصی درمان بیماری های چشمی مثل لیزیک،فمتو لیزیک اسمایل هم انجام میشود.

فرم مشاوره

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره خود را وارد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *