پف زیر چشم بطور کلی یک نگرانی زیبایی است و نیازی به درمان پزشکی ندارند. در اکثر موارد می توان با درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی به کاهش پف زیر چشم کمک کرد. با اینحال در موارد شدید می توان از درمان های پزشکی و جراحی نیز برای برطرف کردن پف زیر چشم ها استفاده کرد. بسته به اینکه چه عواملی باعث پف زیر چشم شده است، جراحی پلک (بلفاروپلاستی) ممکن است یک گزینه درمانی باشد. جراح با توجه به آناتومی و نیازهای منحصر به فرد شما اقدام به حذف چربی و پوست اضافی از طریق برش در چین طبیعی پلک پایین خواهد کرد. این روش معمولا به صورت سرپایی با بیهوشی موضعی انجام می شود.
پف زیر چشم چگونه جراحی می شود؟
پف زیر چشم با افزایش سن به دلیل تغییرات ساختار پوست، تجمع مایعات یا تجمع چربی ایجاد شده و ظاهر چشم ها را تغییر می دهد. این مشکل را می توان با بفاروپلاستی پلک پایین جهت برداشت چربی و پوست اضافی درمان کرد. جراح در این روش برش های کوچکی در نواحی پنهان زیر چشم ایجاد کرده و پس از حذف چربی و پوست اضافی محل را با بخیه می بندد. بعد از عمل شما دچار تورم و کبودی خواهید شد که به مرور کاهش می یابد.
هزینه جراحی پف زیر چشم
جراحی پف زیر چشم یک جراحی رایج است که بطور گسترده در کلینیک های چشم پزشکی انجام می شود. هزینه جراحی پف زیر چشم بر اساس وضعیت چشم، تخصص پزشک و موقعیت جغرافیایی کلینیک متفاوت است. با اینحال این جراحی حدود 10 تا 18 میلیون تومان هزینه دارد.
مزایای جراحی پف زیر چشم
جراحی پف زیر چشم یا بلفاروپلاستی پلک پایین با از بین بردن پوست و چربی اضافی پف زیر چشم ظاهری جوان تر و با طراوت به چهره شما می بخشد. برخلاف درمان های موقتی مانند فیلرها که نیاز به نگهداری منظم دارند، بلفاروپلاستی نتایج دائمی تر و طولانی تری ارائه می دهد. هنگامی که پوست و چربی اضافی از ناحیه زیر چشم برداشته شد، دیگر نیازی به تکرار این روش نخواهید داشت.
این جراحی همچنین می تواند به عملکرد صحیح پلک ها کمک کند. با سفت کردن بافت های اطراف چشم، پلک ها به طور مناسب بسته می شوند که به جلوگیری از خشکی یا سوزش چشم کمک می کند.علاوه بر این با از بین بردن چربی اضافی که ممکن است باعث ناراحتی و احساس سنگینی شود سلامت چشم ها را بهبود می بخشد.
دیگر مقالات: بلفاروپلاستی پلک بالا و هزینه آن در سال 1403
عوارض جراحی پف زیر چشم
جراحی پف زیر چشم مانند هر جراحی دیگری عوارضی خواهد داشت. با مراجعه به یک کلینیک معروف و جراح مجرب می توانید عوارض را به حداقل برسانید. عوارض احتمالی این جراحی عبارتند از:
- تورم و کبودی
- خشکی چشم
- مشکلات بینایی
- عفونت
- اسکار
- عدم تقارن
- تغییرات در حس پوست
آیا نتایج جراحی پف زیر چشم دائمی است؟
نتایج جراحی پف زیر چشم تقریبا دائمی است و سالهای زیادی دوام می آورد. با اینحال افتادگی پوست به دلیل کاهش محتوای کلاژن طی روند افزایش سن ممکن است مجددا باعث ایجاد پف و کیسه های زیر چشم شود. با سبک زندگی سالم و تغذیه خوب می توان از نتایج این جراحی برای مدت طولانی تری نگهداری کرد.
چه مراقبتهایی بعد از جراحی باید انجام شود؟
مراقبت های بعد از جراحی پف زیر چشم بسیار مهم است و به کاهش عوارض و بهبودی سریع تر شما کمک خواهد کرد. بنابراین آنها را مورد توجه قرار دهید.
- استراحت کافی بعد از جراحی خصوصا هفته اول بسیار مهم است
- استفاده از کمپرس سرد برای کاهش تورم و کبودی چندین بار در روز
- مصرف به موقع داروهایی که پزشک برای شما تجویز کرده است
- خودداری از فعالیت های سنگین و لمس و مالش محل جراحی
- مراقب از زخم با شستشو و خشک نگه داشتن محل جراحی
- کنترل تغذیه و خودداری از مصرف نمک و غذاهای شور جهت پیشگیری از تورم
- تا بهبود کامل زخم ها نباید از لوازم آرایش روی پوست ناحیه تحت درمان استفاده کنید.
- استفاده از عینک آفتابی هنگام خروج از منزل برای جلوگیری از آسیب نور خورشید
تحت پوشش بیمه؟ نیاز به بستری دارد؟
جراحی پف زیر چشم معمولا با بی حسی موضعی انجام می شود بنابراین نیازی به بستری شدن ندارد. این جراحی به عنوان یک عمل زیبایی در نظر گرفته می شود بنابراین تحت پوشش بیمه قرار نخواهد گرفت و تمام هزینه ها باید توسط خود فرد پرداخت شود.
دیگر مقالات: قرینه نبودن پلک بعد عمل بلفاروپلاستی و راهکار درمان آن
جراحی پف زیر چشم برای چه افرادی ممنوع است؟
با اینکه جراحی پف زیر چشم یک جراحی ایمن و رایج است برای همه افراد مناسب نیست که عبارتند از:
- افراد با مشکلات قلبی – عروقی
- افراد با مشکلات خونریزی و اختلالات انعقادی
- افراد دچار خشکی شدید چشم
- افراد دچار عفونت های فعال
- افراد دچار مشکلات پوستی
- زنان و باردار شیرده
آرایش بعد جراحی پف زیر چشم؟
بعد جراحی پف زیر چشم تا بهبودی کامل باید از آرایش خودداری کنید و بعد از بهبودی نیز باید از محصولات آرایشی غیر حساس و غیرکمدوژنیک استفاده نمایید. علاوه بر این تا مدتی از آرایش سنگین و چسبناک خودداری نمایید زیرا ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.
دیگر روش های درمان پف زیر چشم
روش های مختلفی برای درمان پف زیر چشم وجود دارد که بر اساس وضعیت پف زیر چشم متفاوت است. این روش ها به شرح زیر است:
- فیلر: استفاده از فیلر یکی از روش های رایج است که برای درمان این مشکل استفاده می شود. معمولا برای درمان پف زیر چشم از فیلر اسید هیالورونیک استفاده می شود و تا 12 ماه ماندگاری دارد.
- لایه برداری با لیزر: لیزر یکی دیگر از روش هایی است که با حذف لایه های سطحی پوست چروک شده، پف زیر چشم را درمان می کند. علاوه بر این با تحریک کلاژن سازی باعث سفت شدن پوست شده و نتایج آن با مراقبت کافی می تواند سال ها باقی بماند.
- لایه برداری شیمیایی: لایه برداری شیمیایی روش دیگری است که می تواند لایه های سطحی، چین و چروک و پف زیر چشم را درمان می کند. محلول های شیمیایی سلول های قدیمی را از برده و پوستی سفت تر و روشن تر ایجاد می کند. بنابراین پف و سیاهی زیر چشم را درمان می کند.
منبع